Micasa AS

Midlertidig kontorlokale for Micasa AS administrasjon.  Oppgaven var å lage et moderne kontorlokale med gjenbruk av møbler og ved hjelp av maling, noe nytt løst inventar og tekstiler.

BESKRIVELSE

Lokalet på ca. 360 m2 er nesten kvadratisk i form, med lite og ensidig dagslysinnfall slik at arbeidsplasser har sin naturlige plass langs vindusveggen. Utsikten er mot en grafitti-dekorert vegg som viser det urbane, røffe, men samtidig bortgjemte Tønsberg. Grafittiveggen ble utgangspunktet for interiørkonseptet.

Noe annet spennende med lokalet er to store overlysvinduer som gir godt med naturlig lys. Lyset blir interessant idet det treffer noe, slik at høye, gjennomskinnelige gardinheng er med på å fremheve lyset, skape rom og forsterke vertikal høyde i et stort rom med forholdsvis lav himling.

Fargepaletten beveger seg i urbane fargetoner i lilla mot sort. Gjenbruk av resepsjonsdisk og sittegruppe i gul-toner ble naturlig plassert ved inngangen. Resepsjonsdisken ble stilt på skrå og lys-skiltet på den mørke fondveggen ønsker velkommen og viser retning for besøkende. Bak fondveggen er kopimaskin, oppslag og postmottak for felles bruk.

Spiserom, møterom, stillerom og sjefskontor er eksisterende rom.

Kjerneområde i lokalet er et åpent lounge-området som brukes til uformelle møter fredagskaffen internt, eller som alternativ arbeidsplass. Området avgrenses med reoler og rom dannes med møbler på teppe og miljøbelysning.

Med utgangspunkt i det nokså monotone, opprinnelige lokalet, gjorde det nye interiørkonseptet at lokalet ble endret med et trylleslag.

 

PROSJEKT: interiørkonsept – planløsning, belysning- og møbleringsplan, bestilling, oppfølging

TYPE: kontor

DATO: vår 2018

OPPDRAGSGIVER:  Micasa AS

STED: Tønsberg

AREAL:  ca. 360 kvadratmeter

 

Foto: Tim Joannides