Svein Ellingsensvei

«Gull, sølv og bronse»

Nybygg bolig i funkisstil, åpne rom med store vindusflater mot furu og skogsterreng

FARGE- & MATERIALVALG

Farger og materialer er generelt tatt fra omkringliggende natur med jordfarger og grålige nyanser av blågrønt og rosa. Naturmaterialer som skifer, naturbetong, furu og eik gir et rustikt preg. Viktige interiørdetaljer i metall ”kultiverer” inntrykket og er inspirert av gruvebyen Kongsberg, dermed konseptet ”gull, sølv og bronse”.

ROMOPPLEVELSE

Rommet som binder sammen 1. og 2 etasje har en rettløpstrapp i eik med spilevegg i eik, som følger høyre side i hele rommets høyde. Rekkverket er delvis tett med innfelte garderobeknagger i spileflaten. Håndløper i messing gir det lille ekstra.

Første etasje inneholder gjestebad, barnerom, kontor og TV-stue. Annen etasje består av fellesrom med kjøkken og spisetue i åpen løsning som inviterer til sosialt fellesskap. Kjøkken leveres av Svanekjøkken med eikfront og benkeplater i stein. Liggende vindusformat mot øst rammes inn av mørk, vaskbar tapet og fremhever utsikt mot skogen. Direkte utgang til en overbygget uteplass har ulike rom med beplantning og lav belysning (pullert) som avgrenser mot naturtomt. Peiskrok bygges med veggflater i Beton Ciré, formet som lun sittenisje og med diskret plassert TV. Peisen fungerer som en overgang til salong. Skjermet soverom for foreldre og walk-in, og bad og barnerom med utgang til trappegang.

BELYSNING

Belysningen er variert og gir mulighet for ulike lyssettinger etter behov og stemning. Integrerte spotter gir indirekte belysning fra fargesatte veggflater eller vegger med en egen materialitet som treverk, betong eller tekstiltapet. Noen designerlamper skaper identitet. Alle lysarmaturer er dimbare med LED-bestykning.

GARDINER

Gardinskinner er integrert i himling og luner godt når de trekkes for store glassflater på mørke vinterkvelder.

PROSJEKT: interiørkonsept

TYPE: bolig

DATO: ferdigstilles mai 2017

OPPDRAGSGIVER: Privat

STED: Kongsberg

AREAL:  ca. 200 kvadratmeter fordelt på to etasjer

PROSESS