STRANDPARKEN

 

Oppgradering, ny planløsning, interiørkonsept

Prosjekt

Oppdraget var å oppgradere leilighet over to plan som opprinnelig besto av mange små rom. Ny planløsning ga en større åpenhet mellom kjøkken og stue, egen master sov med et luksuriøst bad, kombinert vaskerom. Vaskerommet er kompakt tilpasset bak skyvedør og har nedtrekkbar vaskestativ fra tak.

Romopplevelse

Ny trapp ble snudd og visuelt åpnet med glassrekkverk og utført som en skulptur, kombinert med peis som romdeler og i forbindelse med spisestue vis a vis åpent kjøkken. Trapperommet ble åpnet opp og med 4-delt overlysvindu i gangen i 2 etasje kom dagslyset ned i boligens kjerne.

En karakteristisk pendel fremhever trapperommets luftighet.

Fargepaletten går i klassisk hvit mot blåtoner som gjenspeiler utsikten med høy himmel og blått hav.

Det er glass mellom hovedsoverom og bad i type «privacy» glass, som blir frostet når strømmen slås på. På den måten får badet dagslys og morgenlys fra øst.

2 etasje består av 2 gjesterom, bad og en gang som binder rommene sammen. Gangen har skap under skråtaket i hele rommets lengde med LED list som forsterker lengden og skaper luftighet. Spesialinnredning med oppbevaring under seng og en tilpasset skapseng i kontoret, gir fleksibilitet med mulighet for flere overnattingsgjester.

Boligen er skreddersydd for familiens ønsker og behov.

ROLLE: Ansvarlig IARK

PROSJEKT: Rehabilitering

TYPE: Rekkehus

DATO: 2019

OPPDRAGSGIVER: Privat 

STED: Strandparken

AREAL: Ca. 140 m2           

MØBELSNEKKER: Line & Lian

BYGGMESTER: Knut O. Varpe              

Fotograf: Mette Heimtun