Gunnestadveien

«Sveitservilla»

Oppussing av sveitserhus

BAKGRUNN

Familien hadde allerede renovert fasaden på sveitserhuset fra ca. 1870. Nye krysspostvinduer, profilert listverk, ny kledning og etterisolering var utført. Interiørene hadde et 70-talls preg som vi ønsket å tilbakeføre til sveitserstil.

FARGE- & MATERIALVALG

Alle vegger fikk ny tidstypisk panel, type stående ”perlestaff”, malt i mettede farger som gir varme og energi. Fargevalget forholdt seg til møbler og kunst som familien ville beholde. Profilert listverk, gamle fyllingsdører og nye gipsrosetter ble malt i fargen ”Klassisk Hvit”, slik at helheten ble stilren og håndverksmessig gjennomført.

Alle gulv ble byttet til mattlakkert hvittet ask, som minner om hvitvasket furu, men er av en mye hardere karakter.

INNREDNING

Kjøkkenet ble byttet ut til et kjøkken med profilerte fronter og porselensknotter. Vitrinefronter ble valgt til et høyskap, slik at det minner om et tradisjonelt framskap. Det gamle furubordet ble lakkert knall blått og er kontrastfargen i kjøkkenet.

To stuer skilles med dobbeldør og må ses i sammenheng. TV stua fikk en hel vegg dekket med bokhylle, der nedre del har lukkede skap. Innredningen består av IKEA-moduler, kombinert med stedsbygget kronlist og gulvlist, og alt er malt i grå-blå farge. På samme måte er TV-skap bygget for å være diskret plassert i rommet når det ikke brukes.

Et arbeidsbord i stua nærmest kjøkkenet er spesialtilpasset med hyller for permer, harddisk og PC-bord. En klaff slås ut etter behov.

BELYSNING

Belysningen ble planlagt med innfelte, retningsstyrte spots mot fargede vegger og viktige elementer.

Nye, moderne pendler ble montert i gipsrosettene som en kontrast.

ROLLE: ansvarlig IARK

PROSJEKT: interiør

TYPE: bolig

DATO: 2014

OPPDRAGSGIVER: privat

STED: Nøtterøy

AREAL:  ca. 80 kvadratmeter

Prosjektet ble gjennomført som ansvarlig IARK hos KB Arkitekter AS.

Foto: Kjartan Murell