RENOVERING OG BEVARING 

Opprinnelig estetikk som oppfyller dagens TEK

 

Prosjekt 

Herskapshuset har vært i familiens eie i generasjoner og nåværende eiere ønsket en grundig oppgradering med energi økonomisering og ny infrastruktur i alle ledd, uten å påvirke husets karakter.

Oppdraget var å lage forslag på ny fargepalett med stilhistorisk forankring som ga en helhet og harmonisk bakgrunn for familiens arvede møbler.

Vannbåren gulvvarme gjør at vi kunne unngå skjemmende panelovner. Etterisolering og nye himlinger gir mulighet for skjult elektrisk anlegg.

Viktige elementer som ny trapp i gammel stil, medaljong-tapet fra «Norsk Arv», spesialdesignet brystningspaneler, listverk og dører med klinker i opprinnelig stil skaper harmonisk helhet.

Prosjektet bærer preg av dyktig håndverk, alt fra maler- og tapetserarbeid, flislegging i de nye badene der fuge mot fuge stemmer overens, skjult elektro og snekkertilpasning av fast innredning. I tillegg har byggherren utført mye selv.

Etasjeovn i røkesalongen var rusten. I dag er den pusset opp og koblet til pipe på forsvarlig vis.

Romopplevelse

Hallen gir en flott velkomst til boligen og binder sammen alle rom. En ny svingtrapp ble spesiallaget som den gamle, med standard opptrinn. 1 etasje har 3 stuer på rekke med doble dører og man får en fornemmelse av gammel storhetstid. 2. etasje består av Master soverom som har bad og walk-in i egen avdeling. Badet var opprinnelig et soverom med vindu i knevegg og på gavlvegg. Begge vinduene er bevart og gir godt dagslys i en romslig dusj og ved toalettet. Her ser vi at isolasjonen gir ekstra dype vindusnisjer som er flislagt.

Øvrige gjesterom har hver sin karakter med soveroms-sett bestående av seng, speilkommode, nattbord, vaskebord. Tekstiler og bilder på blå eller grønn vegg, samler det hele på en harmonisk måte.

Kneloft er utnyttet til garderoberom.

Hovedrommet er kvistværelse med altan mot utsikten. Stedsbygget skap fra vegg til vegg rommer kontorutstyr, lintøy og annet. Den blå svaletapeten rammer inn rommet med det nye skapet, biedermeier sofa og hjørneskap danner en ramme rundt 

Fargepalett 

Opprinnelig inventar inspirerte til fargepalett i hvert rom.

Spisestue og kvistværelset – hovedrom i hver etasje er begge utført i lys og lett palett som passer til møblenes stil epoke; empire og biedermeier. Utsikten via «snikkarglädje-broderier» på altanen i hver etasje gir også den lyse, lette virkningen.

Øvrige rom i 1 etasje har mer lun atmosfære, der «røkesalongen» har den dypeste fargepaletten, etter inspirasjon fra et staselig framskap og møbeltekstiler. Dagligstue og kjøkken med tømmervegger har også mørkere farge.

Kjøkken fikk fremhevet tømmervegger som ble en rustikk kontrast til perfekt tilpasset innredning fra Kvänum.  Arvede gjenstander har kommet til sin rett og blir tatt i bruk på ny. Resultatet er unikt, personlig. Flisfelt over kjøkkenbenk skjuler tekniske føringer.

 

 

PROSJEKT: Bolig 

TYPE: Enebolig

ROLLE: Ansvarlig IARK 

DATO: 2023 

OPPDRAGSGIVER: Privat  

STED: Sandebuktveien 

AREAL: Ca. 260 m2       

HÅNDVERKERTEAM:  Tømmermester Skjørdal AS, Holmboe Elteknikk AS, Malermester Ask &Sønn AS

 

Fotograf: Mette Heimtun

 

Konsept
Prosess