Maudsvei

Personlig og funksjonell totalrenovering av bolig fra 1954

 

PROSJEKT

Boligen med små rom, mange nivåer og trange trapper ble bygget om til terskelfrie løsninger, brede døråpninger, god flyt og med alle primærfunksjoner på en flate. Den «nye» boligen oppfyller kravene til «livsløpstandard»

 

ROLLE: ansvarlig IARK, ansvarlig søker

PROSJEKT: Interiørprosjekt, renovering og ombygging av bolig. interiørkonsept, planløsning, oppfølging.

TYPE: Privat

DATO: ferdigstilles juni 2018

STED: Nøtterøy

AREAL:  ca. 312 kvadratmeter

Fotograf: Mhint Arkitektur

ROMOPPLEVELSE

U.etasjen ble gravet ut til full takhøyde, gulvet isolert med varmekabler og store vinduer, slik at etasjen fikk hyggelige oppholdsrom og gjestebad for familiebesøk.

Ny trapp etter dagens standard med håndløper og trygge trinn knytter u.et, 1.et og loft sammen i et åpent, vertikalt rom med overlys. Idéen er at himmelen skal være synlig fra hallen.

Loftet var bare delvis innredet og hadde lav takhøyde, men var også et stort brukspotensial. Vegger ble revet, taket isolert og med nye gavl- og takvinduer ble dette en luftig og lys loftsstue som blir hyppig brukt.

Gjestetoalett passet akkurat inn der nedgang til kjeller var tidligere.

En garasje med 50-talls standard, var opprinnelig i huset. Garasjen var på bakkeplan med et lite rom over. Her ble de ulike planene revet og endret slik at gulvplan fikk samme nivå som øvrig hovedetasje. Rommet ble etterisolert og nytt vindu satt inn slik at boligen fikk et ekstra rom, – «det grønne rommet».

FARGEPALETT

Møbler og kunst som skulle tas med, ble retningsgivende for boligens fargepalett. Vevde tepper av naturfarget garn og arvede bondemøbler måtte få sin nye plass. Fargene er derfor holdt i jordfarger fra det gyldne til det grønne. Skrå himlingen i spisestue er av perforert gips som gir en dempet akustikk i det høye rommet. Her er himlingen fargesatt som vegg for å forsterke en lun atmosfære. Store vinduer mot øst viser utsikt mot sjø og himmel og henter blåtoner inn, noe som blir en kontrast til innvendig varme farge. Gulv er generelt i børstet, oljet, enstavs eikeparkett.

BELYSNING

Gavlvinduer med utvendig UV-folie gir mye lys, men hindrer overoppheting. Belysningen er planlagt slik at møbler og kunst belyses og fremheves. Med flere kurser og dimming, samt bestykning i LED med «dim to warm» oppnås en hjemlig atmosære og spart energi. I tillegg er trappen spesielt lyssatt med LED list bak håndløper, slik at veggen langs trapp lyser opp og viser vei.