Kongleveien

«Kongle»

Fra laboratoriekjøkken til sosialt allrom

 

 

Et lite tilbygg gav et stor sosial allrom med funksjonelt innbydende kjøkken med kosekrok mot hagen, mye dagslys og sjøutsikt fra kongleskogen. Kunst av Edith Spira og Marianne Heske setter standard og sammen med øvrige detaljer «Kongle» blir det en god helhet.

PROSJEKT

Oppussing av kjøkken ble til 8 m2 tilbygg i bolig, type atriumhus fra 60 tallet, beliggende i furu og skogsterreng. Kjøkkenet var et tidstypisk ”laboratorie-kjøkken”. Et tilbygg bestående av hagestue med sofakrok, mye glass og doble dører, gir kjøkkenet en ny dimensjon, med sjøgløtt og åpenhet mot usjenert hage og uteplass. Kjøkken leveres av Svanekjøkken med rillet eikefront. Benkeplate i kompositt stein tilpasses vindusnisjer som gir enkelt vedlikehold og rene linjer.

Huset har en flott, men utilgjengelig underetasje via et smalt trapperom. Ved å rive vegg mellom kjøkken og trapperom, forstørres begge rom og det åpnes mot underetasjen. Vegg i trappegang blir eksponert og gir plass til kunst.

 

 

PROSJEKT: interiørprosjekt. Rammesøknad tilbygg

TYPE: bolig

DATO: juni 2017

OPPDRAGSGIVER: privat

STED: Kongleveien, Tønsberg

AREAL:  ca. 50 kvadratmeter kjøkken, stue og hagestue

Foto: Mhint Arkitektur

FARGE- & MATERIALVALG

Hagestuen skal fungere som minigartneri for tomat og krydderplanter, slik at flisgulv lagt i ”kongle”mønster langs glassfasaden gir robust underlag for røff bruk. Forøvrig legges eikeparkett på gulv med vannbåren varme.

Farger og materialer er generelt tatt fra omkringliggende natur med jordfarger og grålige nyanser av grønt og brunt. Fliser over kjøkkenbenk har mønster fra en snittet kongle og farge fra en furunål, slik som gulvflis i hagestue har mønster og farge fra en kongle.

 

 

ROMOPPLEVELSE

Himling består av spiler i eik med akustisk dempende matte over og integrerte doble spotter på dimmer. Dempet lyd og god lysstyring sammen med naturmaterialer gir rommet en lun atmosfære.

MILJØTILTAK

Oljetank fjernes og fyring byttes til biodiesel for vannbåren varme. Ny vannbåren gulvvarme i kjøkken, tilbygg og spisestue. Nye vinduer og veggisolering. Styringssystem er installert på varme og belysning som består av dimbar LED bestykning.