Kjærlighetsstien

PROSJEKT

En dedikert oppdragsgiver, dyktige håndverkere og en lydhør interiørarkitekt med gode idéer, resulterte i den perfekte boligen for sine eiere. Oppussing av bolig i 2 etasjer, mezzanin etasje, høyt til tak og adskilte soner. Boligen er opprinnelig fra 60 tallet, men ombygget 1997, så innvendige overflater var dominert av 90 tallets lutet furu.

PLANLØSNING

Hovedetasjen består av soveromsfløy der to soverom er slått sammen til ett hovedsoverom «en suite» med tilhørende dusjbad og walk in. Separat gjestetoalett ble etablert med adkomst fra hallen. Vi bestemte at rørføringer skulle holde seg innenfor eksisterende plassering fra kjeller til loft.

På loftet (2.etasje) ble det bygget et nytt bad med takvindu i forbindelse med gjesterom og TV stue. TV stue har hjørnesofa og kontorplass med spesialtilpasset arbeidsbord som henvender seg mot utsyn, mer enn inn mot skråtaket. Bordplaten formes og går over til vinduskarm bak sofa. Platen er laget av gjennomfarget MDF og oppbevaring under bordplaten er hyller fra Ikea som er plassert skjevt med avstand til gulv. Totalt ble møbelet funksjonelt og unikt.

Kjøkkenet er uendret, men vaskerom og kott på innsiden av kjøkkenet ble slått sammen til vaskerom og systue/kontor. Matboden ble flyttet til et nytt rom der det tidligere var korridor og utgang mot nord. Dette gir god kjøling. 

ROLLE: ansvarlig IARK

PROSJEKT: interiørkonsept, planløsning

TYPE: bolig

DATO: ferdigstilles august 2017

OPPDRAGSGIVER: privat

STED: Tønsberg

AREAL:  ca. 390 kvadratmeter

Fotograf: Mhint Arkitektur

 

Stue og spisestue er ett stort rom med himling av gyldent cedertre originalt fra 60-tallet. Det samme med vinduer i hele rommets lengde mot hagen. Som fondvegg er den gamle peisen i gul tegl gjort om til moderne peis med hev/ senk glassfront, sittenisje, vednisje og nisje for TV bak skyvefelt. Murveggen med nisjer er malt hvit for å reflektere mest mulig lys. Sittenisje har fått rester av cedertre, belyst med spotter og kjedesydd pute i naturskinn.

Hagestua ligger i enden av vestfløyen med glassvegg over to etasjer og skyvedør mot hagen. Her har eier fått montert UV-film utvendig på alle glassflater som har hjulpet mot overoppheting på varme sommerdager.

Flygelet er plassert midt i rommet. En ny trapp i stål, tre og glass, der det tidligere var en stige, bidrar til at mezzaninetasjen innlemmes til bolig og brukes mye til lesning og TV titting. Glassrekkverk gjør at rommet beholder lys og luft og bokhyllen fra gulv til gavl fremhever skråtak og høyde. Flyttbar bibliotekstige gir tilgang til de øverste hyllene.

 

FARGE- & MATERIALVALG

Konseptet ”La Casa” gir assossiasjoner til et italiensk byhus, en oase, skjermet fra byens larm. Et hjem hvor man kan trekke seg tilbake i sin private sfære. Stilen er komfortabel, moderne og fargene hentes fra personlig kunst og møbler.

Gulv av eik og hvitmalt panel er utgangspunktet. Derfor er enkelte nye vegger bygget med gips slik at de egner seg for tapet og fargesetting. Fargene turkis, blå, lilla eller grå-toner gir boligen et luftig preg. Fototapet med motiv fra kystlandskap skaper romlig dybde og en drømmende atmosfære. Et kjært motiv er en vårlig skogssti med hvitveis. Overflater varierer fra helmatt til blank, til strukturer som gir variasjon med lys og skygge.

Kjøkkenet ble beholdt, men fronter i kirsebærbeiset eik er malt hvitt på høyskap og underskap og fremstår som nytt. Lys turkis tekstiltapet gir innslag av lys og luft og rammer inn hvitveis stien i tilstøtende rom.

 

BELYSNING

Det ble utarbeidet himling og belysningsplan med tanke på funksjonelt lys men også modellert lys som fremhever rom, farge og objekter. Interiørarkitekten var bestemt på at  himling skulle beholdes og at belysning skulle holde himlingen «hellig». For å oppnå tilstrekkelig lys ble spotskinne montert med avstand og opplys på vindusvegg ir effektfullt lys opp i himlingen.

Generelt var det ønskelig med skjult opplegg, der det var mulig. I bibliotekets skråhimling ble det montert LED lister langs bærebjelke som utgjør funksjonsbelysning og forsterker rommest høyde.