Kinsarvik Bibliotek

«SIDERHUSET»

KONSEPT

”SIDERHUSET” forsterker Kinsarvik som frukt-kommunen og særlig epledyrking innerst i Hardangerfjorden. Barneavdelingen er selve «siderhuset» med eplepresse og eplekasser på en spesialdesignet vegg. Fargepalletten går i rødlige nyanser fra vinrødt til nesten fiolett på detaljer mot syrlig grønt og grå-grønt på gulv og vegger.

PROSJEKT

Et lavbudsjett med 100% gjenbruk av inventar. Her blir heradshusets foajé gjort om til torg med skranke for innbyggjarservice og bibliotek, selvbetjeningsautomater og gode loungemøbler omkranset av lave reoler med tidsskrift og annen litteratur. Det gamle service kontoret gjøres om til bibliotekets barne- og ungdomsavdeling. Her er store vinduer mot fjord og fjellutsikt. Saccosekker langs vindusrekka skal friste til å drømme seg inn i bokens verden.

BRUKERPROSESS

Biblioteksjef, kultursjef og flere referansepersoner har deltatt på befaring og skypemøter. Vi har tatt hensyn til bygningens konstruksjoner og vurdert planløsning ut ifra kost/nytte verdi. Med minimale inngrep oppnås et fullverdig servicetorg og bibliotek som ivaretar de ansatte og besøkende.

ROLLE: ansvarlig IARK

PROSJEKT: interiørprosjekt

TYPE: kultur

DATO:  april 2020

OPPDRAGSGIVER: Vestland Fylkeskommune

STED: Kinsarvik Rådhus

AREAL:  ca. 500 kvadratmeter

INVENTARKOSTNAD: ca. 500.000

Foto: Tim Joannides

KONSEPT
PROSESS

PLAN