Gårdboveien

«Dag & Natt»

PROSJEKT

Oppussing/ombygging av hovedetasje med kjøkken, bad, soverom og oppholdsrom. Inngangsparti, hall, WC, vaskerom og trapperom i 3 etasjer. Huset er etterisolert med nye vinduer, himlinger med integrerte spots og utsparing for gardinskinner. Alt elektrisk, inkl. varmekabler i alle gulv, samt nytt røropplegg. Nytt bad med takvindu ble etablert på loftet.

Tilbygg til dobbelt garasje med utvidet terrasse over utføres fortløpende sammen med nytt balkongrekkverk i glass. Fasaden får således et moderne uttrykk.Formen inne er minimalistisk luftig, uten listverk, store vindusflater, mye utsikt og skyvedører mot uteplass og hage.

Familien ønsket et sentralt kjøkken, som inviterer til sosialt samvær. Vegg mellom spisestue og kjøkken ble revet, slik at det åpnet for sjøutsikt fra flere soner. Kjøkkenøy ble plassert i akse øst/vest og sammen med en 3-sidet peis, er dette blitt sentrale elementer i etasjen.

 

 

ROLLE: ansvarlig IARK

PROSJEKT: interiørprosjekt, rammesøknad fasadeendring, tilbygg. Interiørkonsept, samt byggoppfølging.

TYPE: bolig

DATO: juli 2017

OPPDRAGSGIVER: privat

STED: Tønsberg

AREAL:  renovering, ca. 350 kvadratmeter

Foto: Tim Joannides

FARGE- & MATERIALVALG

Konseptet ”Dag & Natt” fikk inspirasjon fra blomsten med samme navn, siden familien trives i nyanser av blått, utsikten er mye himmel og hav, med en gul strand i nærheten. Gulvene i hovedetasjen og trapp har hvitlasert eikeparkett. Noen veggfelt har tekstiltapeter og er øremerket familiefoto eller kunst. Naturtapeten i strå med blå og sort mønstring skal stå som et kunstverk i seg selv.

ROMOPPLEVELSE

Trappen går over tre etasjer og binder huset sammen. Blå følgevegg viser vei opp fra hallen. Eksisterende furutrapp fikk nye eiketrinn og ble som ny. På toppen er pendler plassert slik at ledninger lager et spill og fremhever luftig takhøyde.

 

 

 

Hovedetasjen består foruten av kjøkken og oppholdssoner, en skjermet avdeling med hovedsoverom, walk-in og privat bad. Badet var tidligere et barnerom. Her ble det vestvendte vinduet byttet til et stort, frostet glass fra gulv til tak, for å få inn dagens skiftninger av lys fram mot kveld og solnedgang.

På reposet på loftet ble det plassert et nytt, lite bad. Får å oppnå god takhøyde, fyller takvindu hele takflaten. Vegghengt toalett og servant med stort speil, veggflater malt med turkis våtromsmaling gjør rommet praktisk og delikat.