Bolig på Husøy

«Stilig & komfortabelt»

PROSJEKT

Innvendig rehabilitering og ombygging av bolig i to etasjer.
Boligen ligger usjenert til, med utsikt mot sjøen. Vinduer er derfor endret til lavere brystningshøyde og fravær av sprosser.

ROMOPPLEVELSE

Hovedetasjen: Kjøkkenet ble revet og åpnet opp mot spisestue så langt det var mulig med tanke på pipe og bærevegg. Vi løftet peisen opp til kjøkkenøy-nivå og la oppvaskdel noe skjermet bak pipevegg. Sortmalt, nedfôret himling i kjøkken markerer sonen, skjuler sår fra gamle vegger og gir mulighet for integrert belysning. Spisestue i tilknytning til kjøkken, ble åpnet mot terrassen med en 6 meter foldedør.
Entréen besto av to plan. Gulvet ble bygget opp og flytsparklet for varmekabler og ny flis. Saltaket fikk miniperforert gipshimling for lyd-demping og malt mørk for en varm velkomst. Blikkfanget er en dekorativ tapet med sirkulært speil og nedhengte glasspendler.

Boligens private del består av soverom/garderobe og bad. Gammelt bad ble revet og soverommet utvidet. Nye gulv ble lagt med radonsperre, god utlufting, isolasjon og varmekabler. Spesialtegnet innredning i eik med integrert belysning, gir god utnyttelse og variert stemning. Bad «en suite» er romslig med dusjnisje, servant i hel bredde med speil, skuffer og god belysning. Glass-skyvefelt mot gang, åpner opp mellom rommene.

Stue med en sjenerøs U-formet sofa vender mot utsikt og peisvegg med integrert TV. Flygelet rammes inn av spesialtegnet reol fra gulv til gavl, der vegg rundt trapperom er revet. Dette åpner for bedre kontakt med underetasjen.

Underetasjen består av 3 gjesterom, bad og oppholdsrom med kontorplass. Badet ble utvidet og forvandlet til en «hule» for spa og velvære. Badekaret står på et podium med åpen dusj på innsiden. I ytre sone er servant med speil markert med spiler på vegg og himling. Gjesterommene er nøytralt hvitmalte med lun eik som sengegavl. Integrert LED list gir slepelys oppover og pendler over hvert nattbord lyser nedover. Oppholdsrommet har fondvegg med akustisk demping i form av korkpaneler.

ROLLE: ansvarlig IARK

PROSJEKT: Interiørprosjekt, byggeplassoppfølging. Interiørkonsept, planløsning, spesial- og belysningsdesign.

TYPE: bolig

DATO: 2019-2021

OPPDRAGSGIVER: Privat

STED: Tønsberg

AREAL: 280 m2

Utvendig prosjektering og søknad: +ARK AS

Foto: Klikkbar Media AS

FARGEPALETT

Gulv generelt har lyslasert fiskebensparkett i eik og sammen med malte fyllingsdører, blir inntrykket eksklusivt. En nøytral fargepalett i totalt 3 valører som hvit, dempet sort og varme mellomgrå toner som grågrønt eller gråbrunt, er gjennomgående i begge etasjer. Gardiner i høye heng ton i ton, er gjennomgående. Kontrasten ligger i sorte detaljer som dørvrider, belysningsarmaturer og brytere.

BELYSNING

Hvert rom har belysning som kan stilles inn til ønsket atmosfære og stemning. Indirekte LED belysning med dimmer, som «slører» vegger og tak gir variasjon fra sterkt lys til dempet atmosfære. Spotarmaturer belyser enkelte felt, møbler, kunst som skal fremheves. Skulpturelle armaturer som «Super-loop» fra Flos, gir en liten «wow» effekt samtidig som den markerer ny åpning mellom trapp og flygel. Stemingskapende glasspendler i entré, bad og spisestue er luftige, blanke og skinner som smykker i helheten. All bestykning består av LED i varm fargetemperatur, med dimmer som styres via mobilen.