BDT Viken

«#HortenLove»

BDT Viken Regnskap AS –flytter fra cellekontorer i 2. etasje til åpent kontor på gateplan i 1. etasje. Målet med åpent kontor er å gi muligheten for arbeidsgrupper med god intern informasjonsflyt. I tillegg har bedriften fått mer arealeffektivt areal med plass til to nyansatte, sosiale soner med varierte sittemuligheter, internt kjøkken og diverse stillerom/ møterom. Plassering på gateplan gir god eksponering av bedriften, med folierte vindusflater og skilt, slik at nye kunder enkelt kan komme inn for et uformelt møte.

PROSJEKT: interiørprosjekt

TYPE: kontor

DATO: januar 2017

OPPDRAGSGIVER:  BDT Viken Regnskap AS / BDT Viken Revisjon AS

STED: Horten

AREAL:  ca. 280 kvadratmeter

KOSTNAD: 270. 000 kr

Foto: Tim Joannides

PLANLØSNING

Fra gateplan sluses man gjennom vindfang og ytre sone med møterom, garderobeplass og ”kaffebar” ved te-kjøkken, der veggfelt har dekor av spesialdesignet tapet, kombinert med panel og indirekte belysning. Dette marker et aktivt, utadrettet serviceområde med bedriftens nye profil. Rundt hjørnet er det felles kopimaskin og videre et stillerom. Arbeidsplasser er gruppert i 3 grupper langs vindusvegg delt med akustisk dempende og romskapende ”alkove gruppe”.

Garderober for de ansatte nås fra kontorområdet. Ekstra kopirom for store kopieringsjobber og rekvisitalager er plassert i gangen i bakkant.

FARGE- & MATERIALVALG

Gulv i lasert eik gir en lun atmosfære og naturmaterialitet til rommet. Pausesoner fremheves i rødt for den varme, intime alkoven og blått for det aktive kjøkkenhjørnet. Kaffebar og veggpaneler er laget av gjennomfarget MDF. Gulvet i kjøkkenhjørnet har blå linoleum og alkoven har rødt teppe. Gardiner tar opp  fargene med sjattering av rødt ved alkoven, via blått til nøytralt grått lengst unna. Søyler og himlingsdetaljer er rødmalt. Rødt og grått representerer logo, mens blått er den nødvendige kontrasten.

BELYSNING

Belysningen underbygger planløsning ved ulike typer pendler over arbeidsplasser og over pausesoner. En lysstripe i LED integrert i himlingen strammer opp rommets form og fremhever gangsone og skillet mellom arbeid og annen aktivitet.

UNIVERSELL UTFORMING

Lokalet er tilrettelagt for bevegelseshemmede med nytt toalett og inngang direkte fra parkering i bakgård. Markering på glassflater, belysning og valørkontraster i møblering viser gangsoner.

BDT Viken Revisjon AS får tilsvarende uttrykk ved oppussing av inngangsparti, ventesone og møterom. Det monteres tilsvarende folie på vinduer som profilerer BDT Viken utad og skjermer innad uten å ta dagslys. Tilsvarende møbler og faste elementer brukes i denne avdelingen slik at bedriften fremstår som en enhet.

Ansvarlig søker for hele kvartalet inkludert kontorombygging har vært KMS arkitekter AS.