Baldersvei

«Nyanser i blått»

Boligen i tre etasjer ligger høyt over Tønsberg, med utsikt mot Brygga og Slottsfjellet.

Boligen er helt ny, tegnet opprinnelig av Syd Arkitekter. Innvendig er det hvite vegger, fine romforløp og godt dagslysinnfall. Familien er fast kunde hos IN-teriørbutikken AS, som tok kontakt med Mhint for et samarbeidsprosjekt. Det var ønskelig å få et helhetlig interiørkonsept som tok hensyn til inventar som skulle flyttes med, samt supplering av møbler, belysning og solavskjerming. Konseptuell idé ligger i elementene lys, luft, vann, komplementert med sitronens friske gulfarge.

PROSJEKT: Interiørkonsept

TYPE: bolig

DATO: mai 2016

STED: Baldersvei, Tønsberg

AREAL:  ca. 170 kvadratmeter

Foto: Tim Joannides

Inngangspartiet farges av en sitrongul dør som gir en frisk velkomst. Siden entréen er smal og det manglet knagger og avlastning for nøkler, hansker og post, var det naturlig å benytte en høy dyp vindusnisje. Vi ønsket samtidig å beholde lysinnfall og valgte derfor en smal Montana seksjon på høykant med to skuffer og to nisjer. Seksjonen og knaggrekke fra Vitra ble valgt i farge lys himmelblå. Langveggene ble beholdt i hvitt og speil skyvedører. På gulvet i skifer, type ”Pillarguli”, plasserte vi en blåfarget løper som gir en lunhet til rommet og absorberer lyd. Fondveggen fikk en klar, blå farge som følger trapp opp mot stue.

Trapperommet strekker seg over tre plan og hadde åpen løsning mot kjøkken/stue. For å skille trapperommet og definere spisestue-/ kjøkkensonen, ble rekkverket gjort om til en skillevegg med mulighet for møblering og kunst.

Vi så at kjøkkenfronter med fliser godt kunne være med videre. For å friske opp og skape et personlig preg, ble benkeplaten byttet og kjøkkenet supplert med en kjøkkenøy med overflater som kontrasterer til eksisterende kjøkken. Kjøkkenøy som er et sosialt samlingssted fikk ”varm” benkeplate i gråbeiset eik, mens øvrig benkeplater ble i kompositt stein i liknende farge. Benkeplatene ble valgt i en mellom valør for å minske blending fra det store vinduet og formidle overgang mellom hvite kjøkkenfronter og sorte møbler, samt en mørk grå-blå veggfarge som strekker seg inn i stuedelen. Veggfargen skaper sammenheng og ”rydder” opp på TV veggen. Ny solavskjerming i form av tilpasset rullegardin i vindussmyg ble det presist og delikat. For å unngå utflytende soner brukte vi nye tepper tilpasset rommet med nye og gamle møbler. Salongmøblene samles på et nytt teppe og er plassert mot utsikten, men samtidig gi mulighet for å se TV eller mot peisen.

Trappen videre opp til 3.etasje fikk en mellomtonet grå-blåfarge fra repos, og videre opp til stua i toppetasjen som også har utgang direkte til takterrasse. Som en avslutning på de utadrettede rommene og for å fremheve trapperommet, ble det valgt en skulpturell, sitrongul pendelarmatur, type Foscarini ”Spokes 1”, som svarer til inngangsdøren og skaper en logisk sammenheng. En lesekrok ble etablert med godstol, leselampe og kaffebord på et nytt, sirkulært teppe. En vegg ble tapetsert med bokhylle i lik farge som vegg. Dører i toppetasjen er malt som vegg og leder inn til to soverom og bad. Samtlige soverom i huset er behandlet med en dempet, matt farge bak sengegavl og generøse blackout gardiner i full høyde; fottepper og puter i matchende farger og ulike mønstringer.

Avslutningsvis gjorde vi noen skisser på uteplassen foran inngangspartiet, for å skjerme mot nabo og gate, samtidig som man opprettholder kveldssolen. Plantekasser med bambus, gress og noe evig grønt, kombinert med sand, elvegrus og runde stener gir assossiasjoner til en japanske hage i miniformat.

 

Jeg vil takke for et hyggelig samarbeid med www.interiorbutikken.no

PROSESS