Austevoll Folkebibliotek i Hordaland

«Ladested»

Austevoll er representert med matkultur og Michelin-stjerne, høgteknologisk havbruksnæring og er en av landets største lakseoppdrettskommuner. Om sommeren er Austevoll Norges svar på St. Tropez når båtfolket inntar havna.Biblioteket ligger på kaikanten i Bekkjarvik, Austevoll kommune, med flott utsikt mot havna. Interiørkonseptet er inspirert av det gamle ”ladestedet” og historisk handel med fisk, tre og ull.

INTERIØR

Avdelingene er fordelt slik at barna får sitt eget hjørne mot havna med amfi, hule, fiskenett og bildeboksamling. Eventyrkroken er en stedsbygget hjørnesofa i vindusnisjene med bokhyller rundt. Scene er plassert sentralt i lokalet, slik at reoler kan rulles til side ved arrangementer.

Stedets sildetønnefabrikk gjenskapes i en hyllevegg med tønne-huler der man kan sitte uforstyrret. Biblioteket er utvidet med 130 kvadratmeter, slik at det blir en separat ungdomsavdeling/ møterom, kafé og lounge ved inngangen.

Det er lagt vekt på fleksibilitet og flerbruk av arealene i ulike arenaer innenfor bibliotekets vegger. Bibliotekets egen visjon ”makerspace”, inviterer lokalbefolkningen til å ta i bruk et fremtidsrettet bibliotek.

PROSJEKT: interiørprosjekt

TYPE: kultur

DATO: ferdigstilles i 2018

OPPDRAGSGIVER: Hordaland Fylkeskommune

STED: Bekkjarvik, Austevoll

AREAL:  ca. 400 kvadratmeter

INVENTARBUDSJETT: ca. 1,2 millioner kroner, ex. moms

Foto: Tim Joannides