Andebu Sparebank

«Eika»

Totalrehabilitering av bankbygg fra 1960-tallet

I 2011 var Andebu Sparebank gjennom en prosess for å definere bankens verdier og profil. Resultatet er en merkevareplattform bygget rundt tre verdier: ”triveliget, klokhet og hjelpsomhet”. Bankdrift i dag er ofte upersonlig og nettbasert. Andebu Sparebank ønsker å være det motsatte og inviterer kunden inn til en trygg og hyggelig prat.

INTERIØRKONSEPT

Kvalitet og personlighet har vært viktig i utformingen av interiøret. Bankens landlige omgivelser med skog og åpne kulturlandskap – sammen med den nye, grafiske profilen med ”eika” som hovedmotiv – har inspirert til valg av materialer, farger og mønster. Sosiale og aktive soner er fremhevet med materialet eik og en palett i gul-, grønn- og blåtoner, enten i møbler eller som gulv- og veggfelt.

ROLLE: ansvarlig IARK

PROSJEKT: Interiørprosjekt

TYPE: Bedrift

DATO: desember 2014

OPPDRAGSGIVER: Andebu Sparebank AS

STED: Bankbakken 2, 3158 Andebu

AREAL:  1.216 kvadratmeter

Prosjektet ble gjennomført som ansvarlig IARK hos KB Arkitekter.

Medarbeidere: Maria Elisabeth Andreassen, Helena Enoksen og Jeanette Bjune, alle IARK MNIL

Foto: Kjartan Murell

Det er brukt glass for å oppnå åpne, lyse og inviterende romforløp. Glassvegger har foliemotiv inspirert av årringer fra eikestammen. Folie ved møterom har i tillegg fått navnskilt i stammens kjerne, og navnene er hentet fra bankens tidligere plasseringer rundt om i Andebu. På denne måten signaliserer banken historisk forankring i lokalmiljøet. Nye møte- og kontormøbler er enkle og stramme i sin form, og nøytrale i valør og farge i sort og hvitt eller naturfarget skinn. Hvert kontor tilføres karakter og tekstur med farget ulltrekk på besøksstoler; fargede gardiner sammen med strukturtapet på ett veggfelt.

MILJØ OG BÆREKRAFT

Banken har en fremtidsrettet miljøprofil. Oljefyren er byttet ut med jordvarme koblet til eksisterende radiatorsystem. Luft og belysningssystem er modernisert og effektivisert. Det er brukt LED-lys i alle kontorer og gangsoner. Som effektbelysning er LED-lister plassert som indirekte belysning i forbindelse med eik-finérte veggfelt og i skranke. Videre er det bærekraft i gjenbruk av lokaler og møbler med historisk og tidløs design. Styreromsmøblene i teak fra 50-tallet er pusset opp og trukket om. Nye møbler har høy estetisk kvalitet og kan allerede anses som møbelklassikere.

 

UNIVERSELL UTFORMING

Med nyetablert heis, handicaptoaletter, nytt rekkverk i trapper og ved bevisst bruk av valørkontraster, er den nye banken tilgjengelig for alle. Langsgående lys stripe betoner gangsoner og viser bevegelsesmønster sammen med valørkontrast mellom vegg og gulv. Ved bruk av naturmaterialer og akustisk dempende materialer som tepper, himlinger og perforert veggfinér med akustisk bakside, bidrar dette til et godt innemiljø.

PLANLØSNING

Inndelingen av dagens funksjoner er todelt. Tilbygget rommer nytt inngangsparti med kundemottak på bakkenivå og ny heis opp til møteromsfasiliteter i 2.etasje. Opprinnelig bygg i to etasjer rommer arbeidsplasser, kantine og møterom og underetasjen har garderober og trimrom for de ansatte i tillegg til hvelv og arkiv.