Sanden brygge

Leilighet i nybygg på Larviks flotteste tomt. Å stå i leilighetens stue med forlengende terrasse, gir den luftige følelsen av å stå i baugen på et skip på vei mot Danmark. I tillegg har leiligheten glassflater i tre himmelretninger med fantastisk utsikt.

Farger og materialvalg

Blanke gulv i polert marmor underbygger luftighet og kjølig eleganse. Som en motvekt, er gulv og spesialdesignet innredning i de ”indre” rommene bygget i Sapelli, – et mahognyliknende treslag fra plantasjer i Sør Afrika. Dette bakteppe gir leiligheten karakter av eksklusivitet og asketisk ro. Detaljene ligger i rene linjer og sømløse overganger. Malte veggflater i terrakotta, sort-brunt og sand, gjentar fargene i naturmaterialene.

ROLLE: ansvarlig IARK

PROSJEKT: interiørprosjekt, leilighet og nybygg

TYPE: bolig

DATO: desember 2016

OPPDRAGSGIVER: privat

STED: Larvik

AREAL:  ca. 220 kvadratmeter

Foto: Tim Joannides

 

Himling og belysning

Himlinger er spesialkonstruert for å dempe etterklangen i rom med store glassflater og harde gulv. I ettertid viser det seg at rommene har et behagelig, dempet lydbilde. Nivåforskjeller i himling fremheves med integrerte, dimbare LED-lister som gir indirekte lys. Kombinert med innfelte spotter og skulpturelle pendler er det mulig å skape variert lyssetting. Tekniske installasjoner som lys, varme og lyd er integrert i himlinger og fjernstyres.

Romopplevelse

Etterhvert som man beveger seg fra hallen gjennom en bred korridor, via vinstue og TV-stue på hver side, åpner det seg opp mot utsikt fra oppholdsrommet. Peisen har dobbelt glass og kan nytes fra vinstua og oppholdsrommet, og kobler de to arealene sammen.

Peisen er spesialutformet og fungerer som et skille mellom det lune, mørke og det blanke luftige, som er kjøkken og opphold. Vinstue har panelt vegg og integrert skapvegg i sapelli, der skjenk og tempererte skap fyller en ønsket funksjon. er funksjonelt med høyskap og arbeidsbenk på hver sin vegg og komfortable sittemøbler rundt langbord ved utgangen til vestvendt balkong. Kjøkken kan stenges mot vinstue, men er åpen mot oppholdsrom.

 

Hoved soverom ligger skjermet på innsiden av garderoberom med bad bak spesialtegnet sapelli skapvegg for TV og oppbevaring. Badet er romslig og har en todelt fargeholdning med lyse fliser i hovedrommet og nisjer for toalett og dusj i mørk marmorflis, hvor det ble valgt storformat for å unngå fuger.

Prosess

 

«Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.»